فواید سلامتی آناناس

در اینجا برخی نکات کلیدی در مورد آناناس وجود دارد. جزئیات بیشتر در مقاله آمده است.

  • آناناس به بهبود آسم و دیابت کمک می کند.
  • یک فنجان آناناس حاوی 82 کالری است و 131 درصد از میزان ویتامین C توصیه شده در  روز را برای ما فراهم می کند.
  • آناناس را می توان به انواع کباب ها، اسموتی ها و طیف وسیعی از سالاد ها اضافه کرد.
  • آناناس را هنگامی که کاملا رسید باید برداشت کرد وگرنه اگر کال برداشت شود مانند سایر میوه ها با گذشت زمان دیگر نخواهد رسید. 

 

 

1. فواید سلامتی آناناس

 

خوردن انواع میوه ها و سبزیجات به مدت طولانی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را که با شیوه زندگی مرتبط است کاهش می دهد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند آناناس خطر ابتلا به چاقی ، دیابت  ، بیماری های قلبی و مرگ و میر را به طور کلی کاهش می دهد.

همچنین سلامت پوست صورت و موها را افزایش داده و در افزایش انرژی بدن موثر است. مزایای سلامتی ان عبارت اند از :

 

دژنراسیون ماکولا در اثر افزایش سن :

 

مصرف زیاد از تمامی میوه ها (3 وعده و یا بیشتر در روز) خطر و پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولا چشم را کاهش می دهد.

 

جلوگیری از بروز آسم :

 

خطر ابتلا به آسم در افرادی که از مواد مغذی خاصی بیشتر از دیگران استفاده می کنند کمتر است. یکی از این مواد مغذی بتا کاروتن است که در غذاهای گیاهی مثل آناناس، انبه، پاپایا، زردآلو، کلم بروکلی، طالبی ، کدو تنبل و هویج یافت می شود.

 

فشار خون :

 

افزایش مصرف پتاسیم با مصرف میوه ها و سبزیجاتی که پتاسیم بالایی دارند می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. همچنین توجه داشته باشید که مصرف بالای پتاسیم تا 20 درصد خطر ابتلا به تمامی بیماری ها را کاهش می دهد.

 

سرطان :

 

آناناس به عنوان یک منبع عالی از آنتی اکسیدان های قوی نظیر ویتامین  C، می تواند با تشکیل رادیکال های آزاد مبارزه کند که در نتیجه از بروز سرطان جلوگیری می کند. طبق مطالعات انجام شده توسط دانشکده عمومی تغذیه هاروارد ، رژیم های غذایی حاوی بتا کاروتن نقش محافظتی در برابر سرطان پروستات دارد و همچنین از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کنند.

دریافت بالای فیبر از تمام میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. به گفته انجمن سرطان آمریکا :

مطالعات نشان داده است که بروملین ( انزیم موجود در آناناس) و دیگر آنزیم ها ممکن است عوارض جانبی ناشی از پرتو درمانی ها (مانند التهاب دهان و گلو به علت تابش اشعه) را کاهش دهد.

مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که از رژیم های غذایی با فیبر بالا استفاده می کنند سطح قند خون پایین تری دارند و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است قند خون، چربی ها و میزان انسولین خونشان افزایش یابد. یک آناناس متوسط حدود 13 گرم فیبر دارد.

دستورالعمل های تغذیه ای آمریکایی ها 21 تا 25 گرم فیبر را در روز برای زنان و 30 تا 38 گرم فیبر را در روز برای مردان توصیه کرده است.

 

هضم غذا و دستگاه گوارش :

 

آناناس به دلیل فیبر و آب بالایی که دارد از بروز یبوست جلوگیری کنند و حرکات دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

 

باروری :

 

نشان داده شده است که رژیم های غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها به افزایش  باروری کمک می کنند. از آنجا که رادیکال های آزاد می تواند به سیستم تناسلی آسیب برساند ، مواد غذایی که آنتی اکسیدان بالایی دارند مانند آناناس برای کسانی که قصد باردار شدن دارند توصیه می شود.

آنتی اکسیدان های موجود در آناناس، مانند ویتامین C و بتا کاروتن، ویتامین ها و مواد معدنی از جمله مس، روی و فولات دارای خواصی هستند که بر روی باروری زنان و مردان تاثیر می گذارند.

 

التهاب :

 

برخی مطالعات نشان داده اند که بروملین یک آنزیم موجود در آناناس، می تواند تورم، کبودی ، زمان بهبودی، و درد های ناشی از عمل جراحی را بهبود بخشد.

از بروملین در حال حاضر برای درمان و کاهش التهاب تاندون، کشیدگی، دررفتگی، و سایر آسیب های جزئی عضلانی و همچنین تورم مربوط به گوش، بینی، گلو و جراحی یا تروما استفاده می شود.

 

سلامت قلب :

 

فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در آناناس از سلامت قلب حمایت می کند. در یک مطالعه دریافتند کسانی که 4069 میلی گرم پتاسیم را در روز مصرف کرده اند 49 درصد کمتر از کسانی که پتاسیم کمتری مصرف کرده اند (حدود 1000 میلی گرم در روز) به بیماری های قلبی ایسکمیک دچار شده اند.

مصرف پتاسیم بالا خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد ، در برابر از بین رفتن توده های عضلانی از بدن محافظت می کند، تراکم مواد معدنی استخوان ها را حفظ  می کند و تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.

 

پوست :

 

ویتامین C هنگامی که به شکل طبیعی (به عنوان یک آناناس) خورده شود و یا به طور موضعی استفاده شود می تواند با آسیب های پوستی ناشی از خورشید و آلودگی هوا مبارزه کند ، چین و چروک ها را کاهش می دهد و سلامت بافت پوست را به طور کلی بهبود می بخشد. ویتامین C نقش مهمی نیز در تشکیل کلاژن که سیستم پشتیبانی پوست می باشد را دارد.

 

 

آناناس

 

 

2. ارزش غذایی آناناس :

 

یک فنجان آناناس تازه خرد شده تقریبا حاوی :

  • 82 کالری
  • 0 گرم چربی
  • 0 گرم کلسترول
  • 2 میلی گرم سدیم
  • 22 گرم کربوهیدرات (16 گرم قند و 2.3 گرم فیبر)
  • 1 گرم پروتئین

یک فنجان آناناس تازه خرد شده نیازهای روزانه شما را به موارد زیر برطرف می کند :

  • 131 درصد ویتامین C
  • 2 درصد ویتامین A
  • 2 درصد کلسیم
  • 2 درصد آهن

آناناس همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است، از جمله:

  • تیامین
  • ریبوفلاوین
  • ویتامین B6
  • فولات
  • اسید پانتوتنیک
  • منیزیم
  • منگنز
  • پتاسیم
  • بتا کاروتن (و دیگر آنتی اکسیدان ها)

آناناس تازه تنها منبع شناخته شده از آنزیمی به نام بروملین است که می تواند درد مفصلی و آرتریت را کاهش دهد، التهاب را کاهش دهد، رشد تومور را مهار کند و زمان بهبودی بیمار بعد از جراحی را کم کند.

 

 

3. نحوه ترکیب آناناس بیشتر به رژیم غذایی :

 

یک آناناس سالم را که بدون کبودی یا نقاط نرم و برگ های سبز در تاج می باشد انتخاب کنید. پوسته بیرونی سبز به این معنا نیست که آناناس نرسیده است.

آناناس را باید در اوج رسیدگی اش برداشت کرد چرا که بر خلاف سایر میوه ها، هنگامی که چیده شود دیگر به رسیدن ادامه نمی دهد. خود آناناس باید در دمای اتاق ذخیره شود، در حالی که آناناس خرد شده باید در یخچال نگهداری شود.

اگر از کنسرو یا بسته بندی آناناس استفاده می کنید ، حتما کنسروی را که آناناس ها فقط در آب آناناس غوطه ور هستند و نه شربت انتخاب کنید.

  • آناناس را به کباب های مورد علاقه خود اضافه کنید. کباب میگو، مرغ یا استیک خود را با پیاز قرمز، آناناس و گوجه فرنگی گیلاسی امتحان کنید.
  • سالاد میوه را با توت فرنگی، آناناس، پرتقال ماندارین، و انگور درست کنید.
  • چند تکه آناناس را به سالاد ناهار یا شام خود اضافه کنید.
  • آبمیوه طبیعی خود را درست کنید. در اول صبح هیچ چیزی بهتر از نوشیدن یک آب میوه تازه نیست.  هنگامی که خودتان ان را درست می کنید می توانید مطمئن باشید که حاوی مواد نگهدارنده یا شیرین کننده نمی باشد.  

 

 

4. خطرات احتمالی که ممکن است در اثر مصرف آناناس ایجاد شود :

 

بتا-بلاکرها، داروهایی است که معمولا برای بیماران قلبی تجویز می شوند که میتواند سطح پتاسیم خون را افزایش دهد. هنگام مصرف بتا بلاکرها باید از مواد غذایی که پتاسیم بالایی دارند در حد اعتدال مصرف شود.

مصرف پتاسیم بیش از حد می تواند برای کسانی که کلیه هایشان عملکرد مناسبی ندارند، مضر باشد. اگر کلیه شما قادر به حذف پتاسیم بیش از حد از خون نباشد ممکن است برایتان کشنده باشد.

افرادی که مبتلا به بیماری ریفلاکس گوارشی (GERD) هستند، ممکن است علائمی مثل سوزش سر دل و گرفتگی در هنگام مصرف غذاهای بسیار اسیدی برای انها ایجاد شود. با این حال، واکنش های فردی متفاوت است.

یک رژیم و الگوی غذایی مناسب در پیشگیری از بیماری ها و دستیابی به سلامتی بسیار اهمیت دارد. بهتر است از یک رژیم غذایی متنوع استفاده کنیم تا اینکه بر روی غذای خاصی تمرکز کنیم.

 

 

 

ترجمه شده توسط گروه ورته

منبع : http://www.medicalnewstoday.com/articles/276903.php

هر گونه کپی برداری با ذکر نام گروه ورته و لینک دهی مستقیم مجاز است.