فواید سلامتی و خطرات سوئیس چارد

سوئیس چارد (swiss chard) : فواید سلامتی و خطرات آن

 

 

سوئیس چارد یک سبزی بسیار مغذی است. فقط یک فنجان از آن بیش از سه برابر حد مجاز از ویتامین K توصیه شده را برای شما فراهم می کند. سوئیس چارد را معمولا به عنوان های silverbeet , spinach beet ,spinach  perpetual , crab beet و mangold نیز می شناسند.

در کنار دیگر سبزیجات برگ دار و خانواده چغندرها سوئیس چارد حاوی سطح بالایی از نیترات است که می تواند فشار خون را کاهش دهد و عملکرد ورزشی بدن را بهبود بخشد.

 

حقایقی کوتاه و مختصر درباره سوئیس چارد :

 

  • سوئیس چارد برگ سبز رنگ از خانواده چغندر است,inach beet.
  • سوئیس چارد 3 برابر میزان ویتامین K توصیه شده و 44  درصد از مقدار توصیه شده ویتامین A در روز را برای ما فراهم می کند.
  • این سبزی می تواند با سرطان مبارزه کند ، فشار خون را کاهش می دهد و کارایی و عملکرد بدن در ورزش را افزایش می دهد.
  • سوئیس چارد را می توان به شکل خام یا پخته شده مصرف کرد.

 

ارزش غذایی سوئیس چارد

 

با توجه به پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا، 36  گرم یا یک فنجان سوئیس چارد خام شامل :

 

  • 7 کالری
  • 0.65 گرم پروتئین
  • 0.07 گرم چربی
  • 1.35 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم فیبر و 0.4 گرم قند است.

 

یک فنجان یا 36 گرم سوئیس چارد پخته شده شامل :

 

  • 18 میلی گرم کلسیم
  • 0.65 میلی گرم آهن
  • 29 میلی گرم منیزیم
  • 17 میلی گرم فسفر
  • 136 میلی گرم پتاسیم
  • 10.8 میلی گرم ویتامین C
  • 110 میکروگرم ویتامین A
  • 0.68 میلی گرم ویتامین E
  • 298 میکروگرم ویتامین K
  • 5 میکروگرم فولات است.

 

سوئیس چارد

 

سوئیس چارد همچنین حاوی مقادیر کمی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B6، کلسیم، فسفر، روی و سلنیوم است. سوئیس چارد حاوی آنتی اکسیدان های آلفا و بتا کاروتن، لوتئین، زیگزانتین و کولین است.

یک فنجان سوئیس چارد 44  درصد از ویتامین A و 18 درصد از ویتامین  C توصیه شده در روز را برای ما فراهم می کند. مصرف کنندگان نباید نمک را به سوئیس چارد اضافه کنند چرا که یک فنجان سوئیس چارد خام حاوی103  میلی گرم سدیم است که4.5  درصد از سدیم توصیه شده در روز را در خود جای داده است.

 

فواید سلامتی سوئیس چارد

 

مصرف تمامی میوه ها و سبزیجات می توانند خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش دهند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای گیاهی مانند سوئیس چارد می تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و به طور کلی مرگ و میر را کاهش دهد و همچنین سبب بهبود سلامتی، افزایش انرژی بدن و کاهش وزن می شود.

 

کاهش فشار خون

 

افرادی که از رژیم های غذایی فاقد مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، و پتاسیم استفاده می کنند بیشتر به فشار خون بالا مبتلا می شوند. این مواد معدنی با آزاد سازی سدیم به خارج از بدن و گشاد کردن شریان ها سبب کاهش فشار خون می شوند.

مصرف این مواد معدنی به شکل مکمل ها و قرص ها نمی تواند همان مزایای سلامتی را داشته باشد که ما در مواد غذایی آنها را به طور طبیعی مصرف می کنیم.

مطالعه هایی در سال 2013 در مجله انگلیسی فارماکولوژی بالینی منتشر شد، این مطالعات نشان داد غذاهایی که نیترات بالایی دارند مانند سوئیس چارد ، فواید عروقی متعددی برای بدن دارند. این فواید عبارت اند از کاهش فشار خون، مهار تجمع پلاکتی و بهبود عملکرد اندوتلیال.

 

مبارزه با سرطان

 

سوئیس چارد حاوی کلروفیل است که می تواند هتروسیکلیک آمین های سرطان زا را که در اثر کبابی کردن مواد غذایی در دمای بالا ایجاد می شوند را از بین ببرد. مصرف سبزی های برگ دار و دیگر سبزیجاتی که کلروفیل بالایی دارند همراه با گوشت کبابی می تواند اثرات سرطان زای آنها را از بین ببرد.

 

مدیریت دیابت

 

سوئیس چارد حاوی یک آنتی اکسیدان شناخته شده به عنوان اسید آلفا لیپوئیک است. نشان داده شده است که این ماده سطح گلوکز را کاهش می دهد، حساسیت به انسولین را افزایش می دهد و از تغییرات ناشی از استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت جلوگیری می کند.

مطالعات نشان می دهد که این ماده می تواند علائم نوروپاتی محیطی و یا نوروپاتی اتونوم در افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. همچنین ممکن است از بدن در برابر رتینوپاتی، آسیب به عروق خونی که می تواند افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار دهد , محافظت کند.

اسید آلفا لیپوئیک مورد مطالعه را به صورت داخل وریدی بررسی کرده اند. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف خوراکی آن به اندازه کافی موثر نیست.

 

سوئیس چارد

 

پیشگیری از پوکی استخوان

 

مصرف مناسبی از ویتامین K می تواند سلامت استخوان را بهبود بخشد. ویتامین K پروتئین های ماتریکس استخوان را اصلا