چیپس خانگی

طرز تهیه چیپس خانگی به سه روش :



مواد مورد نیاز برای سرخ کردن (برای روش اول) :


۲ عدد سیب‌زمینی

۲ پیمانه روغن

۱و ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک 

فلفل سیاه یا قرمز به دلخواه



مواد مورد نیاز برای پختن در فر (روش دوم) :


۴ عدد سیب‌زمینی

۱/۴ پیمانه کره نرم شده یا روغن زیتون

نمک به میزان لازم



مواد مورد نیاز برای ماکروویو (روش سوم) :


سیب زمینی به اندازه دلخواه

نمک

روغن زیتون به دلخواه

 

 

روش اول : 
 

سیب‌زمینی ورقه‌ورقه كنيد سعي كنيد لايه‌ها ضخيم نباشد و برش‌ها بايد نازك باشد. اگر با دستگاه ورقه كن اين‌كار را انجام می‌دهید مراقب باشيد. در يك ظرف آب نمك را اضافه كنيد و سیب‌زمینی ها را برای نيم ساعت در آب غوطه ور كنيد.

 بعد از گذشت اين مدت سیب‌زمینی ها را از آب بگيريد و آن‌ها را خشك كنيد. روعن مناسب برای سرخ كردن را انتخاب كنيد. ذرت، آفتاب گردان، بادام زمينی جز روغن های مناسب هست. خيلی از انتخاب ها به روغن زيتون برمي‌گردد چون جز روغن هاي با ترانس پايين است. سعی كنيد سیب‌زمینی را در روغن فراوان سرخ كنيد چون سالم‌ترين و بهترين راه در روشهای سرخ كردنی هست.

هنگامی كه سیب‌زمینی ها شروع كردن به طلایی-قهوه‌ای شدن سريع آن‌ها را خارج كنيد. اگر تمامی سیب‌زمینی ها را يكباره در داخل روغن بريزيد دماي روغن به سرعت پايين مي ايد. در همان لحظه اي كه چيپس ها را از روغن  خارج كرديد بر روي يه دستمال كاغذي قرار دهيد. اگر دوست داري طعمی به آن بدهيد در همان لحظه اضافه كنيد مثلا فلفل يا كاري.
تمام شد به همين راحتي

 

روش دوم :



فر را تا دمای 260 درجه سانتی‌گراد گرم کنید سیب‌زمینی ها را ورقه کنید.

بعد از ورقه کردن یک دستمال کاغذی خشک بروی سیب‌زمینی ها قراردهید تا هر میزان آبی که بروی ورقه ها وجود دارد خشک شود.

سینی طبقه وسط فر را از فر خارج کنید و سیب‌زمینی ها را روی آن قراردهید سپس با یک قلم‌موی مخصوص آشپری روغن زیتون و یا کره نرم شده را بر روی سیب‌زمینی ها بمالید.

سینی را دوباره داخل فر قراردهید و برای مدت ۲۰ تا ۱۵ دقیقه آن‌ها را بپزید صبر کنید تا لبه های سیب‌زمینی طلایی شود

چیپس ها را از فر خارج کنید و بروی آن‌ها نمک دریا بپاشید.

 


روش سوم :
 


سیب‌زمینی‌ها را نازك ورقه كنید و سپس در داخل آب قرار دهید تا نشاسته آن گرفته شود. اگر دوست دارید چیپس نمکی درست کنید در داخل آب نمک دریا بریزید. بعد از گذشت نیم ساعت هرگونه رطوبت را از روی ورقه‌های سیب‌زمینی با دستمال كاغذی بگيريد حتی كمی بيشتر با دستمال به سیب‌زمینی‌ها فشار بياوريد.

آب يك دشمن جدی در اين مرحله است پس هر چقدر می‌توانيد قبل از اينكه پخت ماكروویوى را شروع كنيد رطوبت و آب را بگيريد. در بشقاب سیب‌زمینی‌ها را بچینید و مطمئن شويد كه ورقه‌های سیب‌زمینی بهم نچسبیده باشند در واقع از هم فاصله داشته باشد و سپس بروی آن‌ها یک دستمال کاغذی قرار دهید.

 برای مدت ۳ دقیقه با بیشترین انرژی آن‌ها را بپزید سپس بیرون بیاورید و آن‌ها را به طرف دیگر برگردانید و دوباره ۳ دقیقه بپزید. اگر همچنان نپخته بود دوباره بپزيد تا كامل خشك و ترد شود. چيپس‌ها بايد وسطشان طلايی قهوه‌ای شود و سپس گياه معطر و يا هر مزهٔ ديگری را كه دوست داريد به آن اضافه كنيد.