دلمه کلم

دلمه کلم

 

 

مواد لازم :

 

کلم 1 عدد

گوشت چرخ کرده 300 گرم

برنج نیم دانه 1/2 لیوان

لپه 1/3 لیوان

سرکه سفید 1/2 لیوان

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

شکر 3 قاشق غذاخوری

پیاز 2 عدد

سبزی خشک ( نعنا و شوید ) به مقدار لازم

آلو خورشتی ، نمک ، فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

 

کلم  را بشوئید و سر آن را جدا کنید ، کلم را درون دیگ آب و نمک در حال جوشیدن بیندازید ( میتوانید برای خوش رنگ شدن کلم کمی زردچوبه اضافه کنید ) ، پس از حدود 15 دقیقه کلم را از آب جوش خارج کنید و با آب سرد آبکشی نمائید.

پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید ، نمک و فلفل بریزید و با حرارت ملایم مخلوط کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس لپه ها را بپزید تا نرم شوند ( لپه ها پخته باشند اما له نشوند ) ، برنج را نیز 1 ساعت درون آب و نمک خیس کنید ؛ برنج های نیم دانه ، لپه های پخته ، زرشک و سبزی ها را نیز به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم ها باهم ترکیب شوند.

برگ های کلم را جدا کنید و داخل هر برگ را با مقداری از مواد دلمه پر کنید و چند عدد آلو خورشتی بگذارید سپس برگ کلم را جمع کنید ، تمام دلمه ها را به همین صورت آماده کنید.

دلمه ها را درون قابلمه بچینید ( سر دلمه ها به سمت ته قابلمه باشد ) ، سپس سس دلمه ( مخلوط سرکه ، شکر ، رب گوجه فرنگی و 2 لیوان آب ) را روی آنها بریزید ، در صورت تمایل مقداری آلو و پیاز داغ درون سس دلمه میتوانید اضافه کنید ( هم سس دلمه غلیظ میشود و هم طعم بهتری خواهد داشت. )

حرارت را ملایم کنید و به مدت 1 ساعت دلمه ها را بپزید سپس درون ظرف بکشید و سرو کنید.

 

نکته :

 

اگر از برنج معمولی استفاده میکنید باید برنج را بصورت آبکشی آماده کنید ( برنج را با آب زیاد بپزید ، وقتی برنج را میان دو انگشت بفشارید باید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد ، برنج را در این مرحله آبکشی کنید (