آش سورولی تبریز

سبزی سورولی مخصوص نواحی شمال غرب ایران است البته شاید در نقاط دیگر ایران نیز یافت شود.مواد مورد استفاده در آش سورولی نخود ، بلغور،ماست یا کشک ، برنج و سبزی سورولی است.سورولی نوعی سبزی محلی است که مربوط به آذربایجان شرقی می باشد و البته در مناطق دیگر ایران نیز یافت می شود که قیمت بالایی دارد. این سبزی بسیار معطر است که از ساقه آن برای آش استفاده می شود همچنین گل های این سبزی نیز برای آش مورد استفاده قرار می گیرند.این گیاه بیشتر به صورت پخته در آش استفاده می شود و نام محلی آن همان شوید خودمان است . این سبزی چون خیلی لطیف و سر زنده است به این نام مشهور است و معنی تحت الفظی خود کلمه ( علف یا گیاه پسر) می شود.در این آش علاوه بر سبزی از بلغور نیز استفاده می شود

 

مواد لازم

  • پیاز متوسط : یک عدد
  • نخود : نصف پیمانه
  • بلغور :نصف پیمانه
  • برنج : نصف پیمانه
  • آب گوشت : 2 لیوان
  • سبزی سورولی :یک کیلو
  • کشک یا ماست : به میزان دلخواه

 

مراحل پخت:

 

ابتدا پیاز را خورد کرده تفت می دهیم

نخود ، بلغور و برنج را به همراه آب گوشت به آن اضافه می کنیم و روی شعله ملایم می گذاریم تا بپزد.

در انتهای پخت سبزی کوهی محلی (سورولی) را اضافه می کنیم.

پس از پخت با ماست یا کشک سرو می شود.البته می توانید در انتهای پخت نیز این مواد را به آش اضافه کنید.